Campania Help25

help 25

Ce facem ?

Prin campania Help25 suntem determinati sa punem bazele primului Program de Depistare Precoce a Cancerului de San din regiunea de Vest. Pentru ca acest program sa fie lansat, este necesar sa achizitionam un mamograf digital performant si intreaga infrastructura tehnica necesara bazei de date, care sa permita un bun diagnostic si o urmarire in timp a leziunilor pentru evaluarea eficacitatii tratamentului oncologic. Datele obtinute de la fiecare mamografie vor fi stocate intr-o baza de date, iar prin aceasta vom putea urmari dinamica si evolutia starii fiecarei paciente si mai mult decat atat, vom putea furniza date centrelor universitare, pentru programele de cercetare cu privire la cancerul mamar. Un Program de educatie medicala pe tema preventiei cancerului la san o sa fie derulat pe parcusul a doi ani in companii private din intreaga tara precum si in institutii de stat, scopul nostru fiind acela de a ajuta cat mai multe femei sa cunoasca metodele de preventie in ceea ce priveste cancerului de san, sa aiba acces la informatii despre aceasta boala si sa stie ca exista oameni disponibili sa le ajute in orice moment, pentru orice nelamurire sau probleme ar avea in acest domeniu.

Pentru cine luptam ?

Cancerul la san nu este doar o boala care vizeaza femeile. Chiar daca direct femeile sunt cele afectate, cancerul mamar este indirect, o boala a intregii comunitati. Femeia suferinda este mama, sora, sotia, fiica sau chiar angajata cuiva si astfel, boala „loveste” din mai multe parti, afectand practic intregul sistem. Prin intermediul acestui program dorim sa facilitam accesul tuturor femeilor din comunitate la sanatate, de aceea pentru inceput vom oferi in primii doi ani 5.000 de mamografii gratuite femeilor din regiunea de Vest care sunt fara venituri sau care au venituri foarte mici.
Pe langa accesul deficitar la informatie si educatie medicala, o alta problema intalnita destul de des la noi in tara este si venitul mic/familie, ceea ce inseamna ca, pentru multe femei din Romania, o investigatie de specialitate dupa varsta de 40 de ani nu este o prioritate financiara. Programul Help25 este gandit in asa fel incat pretul unei mamografii sa acopere costul a doua, iar astfel femeile care isi permit sa plateasca aceasta suma, sa poata oferi unei femei necunoscute si fara venituri, posibilitatea de a beneficia de o mamografie gratuita.